’t Appeltje

Pieterburen

Restaurantschip

Kaart

Frankrijk in Pieterburen

Waar zijn we?

Aan de oostkant van Pieterburen achter het dorp, in een restaurantschip.
Deze oude Hasselteraak deed vroeger dienst als vrachtschip. Daarna heeft het jarenlang als woonboot in de stad Groningen gelegen. Begin jaren 80 is het schip naar Pieterburen gesleept en begon de aak z’n derde leven las restaurantschip. In 1996 startte ’t Appeltje. In het begin werden er alleen pannenkoeken geserveerd. Toen de vraag toenam kwam er een volwassen daghap en groeide ’t Appeltje uit tot een echt restaurant. Nu kun je er het hele jaar a la carte eten en is er in de zomer ook een lunch kaart.

Wereldkeuken

“Ik werk zo’n 18 jaar in de keuken en heb in 2009 dit restaurantschip overgenomen van de vorige eigenaar. Lekker koken zonder poespas en een ongedwongen sfeer, dat past bij mij. Ik kook graag gerechten met invloeden uit alle windstreken. Vers en in eigen keuken bereid. We hebben met z’n allen bij ’t Appeltje een klantenkring weten op te bouwen die van heinde en verre elke keer weer bij ons aanschuift. Daar doen we het voor.”

Sinds kort kun je ook Mexicaanse gerechten vanuit de keuken van het Appeltje bestellen. Vers thuisbezorgd! Kom daar maar ’ns om in het ‘niets’ dat boven Groningen gaat… Check www.lamanzanita.nl.

Frankrijk

De plek waar de boot ligt is echt bijzonder. Een mooi terras tussen de bomen. In de zomer hangen er gekleurde lampjes. Het is net Frankrijk maar dan in Pieterburen. “Het dorp is druk. Hier is het rustig. Geen verkeer. Heerlijk.”

Prijskaartje

Voor een los hoofdgerecht
betaal je hier vanaf € 20,–.
Driegangmenu’s beginnen bij € 29,00, kindermenu’s kosten € 12,50.

Informatie
Martenspad 1
9968 TN Pieterburen
0595 528529
www.restaurantschiphetappeltje.nl
post@restaurantschiphetappeltje.nl