Bij Anne Wine

Kloosterburen

B&B

Kaart

Slapen tussen kunst

‘Van kinds af aan kom ik al in dit gebied. En nu woon ik in deze prachtige voortuin van de stad.’

Thuisrepo voor Wonen&Co. Huis van Anne Wine Jansen in Kloosterburen. Foto's: DvhN/Geert Job Sevink
Hotel De Marne - Bij Anne Wine - Kloosterburen - tuin_1

Waar zijn we?

Bij Anne Wine is een B&B met twee kamers. Beide met eigen sanitair. De een heeft een tweepersoonsbed, de ander twee losse bedden.

Er is een grote keuken die eigenaar Anne Wine Jansen ‘gelagkamer’ noemt. Je kunt er zitten wanneer je wil en hier wordt het biologisch ontbijt geserveerd. Anne Wine is ook kok. Dat is een bijkomend voordeel voor de gasten. Wie wil kan mee eten met wat de pot schaft. Alle muren hangen vol met (hedendaagse) kunst. Het is een plek waar honden welkom zijn.

Hotel De Marne - Bij Anne Wine - Kloosterburen - facade
Hotel De Marne - Bij Anne Wine - Kloosterburen - bibliotheek

Oude smidse

Kloosterburen is een katholiek dorp. Een vreemde eend in het hervormd/gereformeerde noorden. De imposante Sint-Willibrorduskerk (Cuypers, 1868) domineert het dorpsbeeld. Het huis van Anne Wine, een oude smidse van rond 1900, bevindt zich in de Hoofdstraat aan de oostzijde van het dorp. Achter het huis is een wilde bostuin met allerlei zitjes, bouwsels en beelden. Ook is er een uitgebreide bibliotheek met thrillers, kunst-, architectuur-, poëzie- en kookboeken waar iedereen vrij in mag neuzen.

Hotel De Marne - Bij Anne Wine - Kloosterburen - overzicht kamer
Thuisrepo voor Wonen&Co. Huis van Anne Wine Jansen in Kloosterburen. Foto's: DvhN/Geert Job Sevink

Voortuin van de stad

“Van kinds af aan kom ik al in dit gebied. En nu woon ik in deze prachtige voortuin van de stad. Ik hou van de goede sfeer hier op het land: het buitenleven, dicht bij het wad en het Lauwersmeer, de uitgestrekte velden. De voorkant van het huis ligt naar het dorp toe, en de achterkant van het huis geeft uitzicht op het Groningse land. Twee heel verschillende werelden.”

Hotel De Marne_Bij Anne Wine_Kloosterburen_portret_00_foto AWJ

Kunst

Anne Wine is zelf beeldend kunstenaar en een gepassioneerd verzamelaar van hedendaagse kunst. “Van jong talent en gerenommeerde kunstenaars, nationaal en internationaal. Ik maak keuzes vanuit het hart en volg mijn eigen smaak. Mijn huis heeft een groot en hoog atelier waar ik vaak aan het werk ben. Ik deel mijn kunstverzameling graag met anderen. Het hele huis staat er vol mee. Het is altijd een feest om de gasten rond te leiden. “

Hotel De Marne - Bij Anne Wine - Kloosterburen - uitzicht tuin
Hotel De Marne - Bij Anne Wine - Kloosterburen - kopje still

Prijskaartje

Een overnachting voor twee personen op een 2-persoonskamer met biologisch ontbijt kost € 75, –. Voor € 17,50 eet je ‘wat-de-pot-schaft’.

Informatie
Hoofdstraat 69
9977 RC Kloosterburen
06 23003025
www.annewine.nl
hallo@annewine.nl